Què significa temps de qualitat?

Hi ha molts llibres i autors que parlen de temps de qualitat. Hi ha molts llocs web i blogs que el nomenen. Fins i tot a Instagram i Facebook trobem referències sobre el tema.

Què és el temps de qualitat?

Què és estar present o disponible? Què vol dir?

La resposta ràpida seria: ser físicament i mentalment, amb i per a nens per un temps, és a dir, sense distraccions.

Sona molt fàcil, però realment no ho és. No es tracta d’utilitzar a la mateixa habitació de manera sola.

Des de la nostra escola bressol Piolets, volem entendre el gran significat de la frase anterior: ser físicament i mentalment, amb i per als nens. Es tracta d’elevar i/o acompanyar els nens des d’un altre punt de vista, amb un altre look, amb respecte i amor. Cal tenir la capacitat i la maduresa emocional suficients per observar, acompanyar i complir (quan sigui possible) les veritables necessitats dels nens.

És un procés que és clarament no temporal. Un procés en el qual s’embarca i navega la resta de la seva vida. És un compromís personal amb l’aprenentatge continu per connectar amb nosaltres mateixos; recupera la nostra autèntica essència i sigues capaç d’oferir als nens: seguretat, contacte corporal, independència i llibertat. Tot això amb l’objectiu d’aconseguir el respecte, la captació, la comprensió i la satisfacció de les seves necessitats.

La gran majoria dels adults han estat educats des de l’obediència, amb premis i càstigs. Hem estat capaços de sentir-se inaudit o respectat i tenir aquestes necessitats no cobertes que involuntàriament vam posar davant teu i que projectem en els nostres fills. No ens va encantar el que érem, però a causa del que s’esperava. Arribant a experimentar una separació de la nostra veritable personalitat amb la desitjada per la nostra família, professors, societat, etc.

Hem d’aprendre a veure els nens amb amor i interès, i reconèixer les nostres emocions inconscients. Hem de prendre consciència i tornar a educar, en cas contrari, sempre intentarem posar les nostres necessitats davant la dels nens. No hem d’oblidar que, som adults i no podem tenir fills responsables de com ens sentim.

Només llavors podem oferir presència, temps de qualitat; estar a disposició dels nostres fills i gaudir fent-ho.

#EbPiolets

Comment

There is no comment on this post. Be the first one.

Leave a comment